piątek, 8 lutego 2013

Błyskawiczna szarlotka z kruszonką z granoli

Szarlotka chodziła za mną już od jakiegoś czasu.
Jednak zupełnie nie miałam ochoty na papranie się w cieśnie.
Ciasto francuskie po raz kolejny przyszło z pomocą :)



Składniki:
- gotowe ciasto francuskie
- 2-3 jabłka
- granola
- miód
- cynamon

Z ciasta wycięłam koło, przełożyłam na blaszkę razem z papierem do pieczenia. Jabłka obrałam ze skórek, pokroiłam w większe kostki. Posypałam cynamonem, polałam odrobiną miodu. Wszystko przykryłam warstwą granoli i wsadziłam do piekarnika na ok 15 min - aż brzegi ciasta ładnie się przyrumienią.







Udanego weekendu :)





15 komentarzy:

  1. SZYBKO LATWO I PYSZNIE:P
    a ja mam ciasto francuskie i od paru dnie sie zastanawiam co z nim zrobic:P

    OdpowiedzUsuń
  2. super uwielbiam granole , na pewno pyszne :)
    pozdrawiam
    Ag

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Była była ;) Najbardziej lubię w niej chrupiącą kruszonkę.

      Usuń
  4. Wygląda wyśmienicie ;)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglada imponująco smacznie.
    Z checią ukradłabym kawałeczek do kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  6. nigdy nie probowalam granoli. zachecilas mnie.
    szarlotka wyglada wspaniale.slinka cieknie!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  7. wygląda bardzo smacznie!:)
    kiedys robiłam granolę, takiego połączenia jeszcze nie widziałam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Musze wypróbować ten smakowity przepis:)

    OdpowiedzUsuń