wtorek, 10 lipca 2012

Sałatka z fasolką i oliwkami

Letnia sałatka z nutką śródziemnomorskiego smaku. Idealna na szybki i lekki obiad. 
Sałata, rukola, roszponka i fasolka szparagowa pochodzą z mojego ogródka. 
To pierwszy rok zbiorów więc jestem z siebie nadzwyczaj dumna. 
Na pewno na przyszły rok powiększę swoją "plantacje" :) 
Sama świadomość, że moje warzywa i owoce są eko daje mi ogromną satysfakcję.
 I ten smak :)


Składniki:
- ugotowana fasolka szparagowa
- sałata rzymska
- rukola
- roszponka
- oliwki czarne i zielone
- pomidor
- kapary
- sól, pieprz






Udanego dnia !





7 komentarzy:

  1. Podoba mi, jestem ciekawa smaku i połączenia tych składników:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie dość , że pyszna to i do tego zdrowa;) Gratuluję sukcesów ogródkowych;)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam oliwki,uwielbiam salatki.......:)

    OdpowiedzUsuń
  4. This looks delicious, Pati! I love summer salads. There is so much variety in fresh ingredients.

    We are having a beautiful giveaway...hope you will visit and enter! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. o widzisz, a ja nigdy takiej sałatki nie próbowałam :) wygląda mega apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda bardzo smakowicie :))

    OdpowiedzUsuń
  7. Zgapiam przepis:))))
    swietne wyglada ta salatka:)

    OdpowiedzUsuń